T: +32 11 301 380
Volg ons:

Hoe het begon...

Corporate History - Alpha Industries

- 1944 -
4 JULI

Het begin...

In 1944 werd door Arthur Heeren de grondslag gelegd voor het Hasseltse familiebedrijf. De oprichter begon met het verkopen van steenkool en flessengas. Na de oorlog bestond in België een grote vraag naar steenkool. De mijnen vormden de motor van de economie in Belgisch-Limburg.

:::::::::

Business - warmte - wellness

Arthur en zijn nazaten hebben één eigenschap gemeen en dat is passie voor business, warmte en wellness. België begon aan zijn wederopbouw na de tweede wereldoorlog. Het belangrijkste was steenkool delven in de mijnen van Wallonië en Limburg. De meeste mensen verwarmden hun huis nog met kolenkachels.

- 1962 -
7 JUNI

Heeren Sanitair

Zijn zonen Raymond en Roger namen het roer over en starten in 1962 met “Heeren Sanitair”. Raymond breide het bedrijf uit met extra activiteiten zoals zwembaden en elektro. Al snel begon het bedrijf te groeien en werd meer personeel aangenomen en moest men uitwijken naar een groter bedrijfspand.

::::::

Opkomst centrale verwarming

Na 1970 werden de kolenkachels minder gebruikt, omdat het stoken van kolen tamelijk veel werk met zich meebrengt en kolen aangevoerd en opgeslagen moeten worden. De kolenkachels werden op grote schaal door oliekachels – mazout - vervangen, en door op gas en olie gestookte centrale verwarming. Een vooruitziende blik aangezien de verkoop van alle haarden (kolen en olie) binnen enkele jaren sterk verminderde.

- 1979 -
27 MEI

Mevrouw Lilian Heeren start met Gamma doe-het-zelf bouwmarkten

Belgen staan bekend voor hun “baksteen in de maag”. Dit betekent dat men van nature beschikt over twee rechterhanden en doorzettingsvermogen. Ongeveer 50% van de bevolking heeft, al dan niet met de hulp van familie, zelf een huis gebouwd. Dit is uiteraard een belangrijke doelgroep voor het bedrijf.

::::::

Gamma bouwmarkt op historische plek

Al snel bleek het succes van de Gamma formule, uiteindelijk beheerde ze 10 vestigingen verspreid over heel België.

- 1984 -
20 FEBRUARI

Alpha Sun - productie Solariums

In 1984 begon de oudste zoon Erik Heeren met de verdere ontwikkeling en productie van zonnebanken en werd Alpha Sun al snel trendsetter in de markt en groeide de productie in zeer korte tijd naar 25.000 solariums per jaar. Ook de internationale belangstelling voor zonnebanken was enorm, het bedrijf begon uit zijn voegen te groeien.

::::::

Zonnebanken een grandioos succes

Innoveren met zonnebanken... zoals bijvoorbeeld een dubbel kantelbaar statief oftewel een zweefstatief, met verbreed bruiningsveld, kap reflectoren, radiaal ventilatoren, bodycoolers, hoog rendement acryllaatplaten, de Vibra Plate in de Alpha Cab enz. Alpha zet de trend en iedereen volgt...

- 1988 -
20 FEBRUARI

Professionele zonnebank Colani

De kroon op het werk. In samenwerking met de fameuze Duitse ontwerper Luigi Colani, bekend om zijn organische vormen, werd de Colani zonnebank combinatie ontwikkeld. Vanwege zijn futuristische vormgeving en ergonomische acryllaatplaten was dit solarium zijn tijd ver vooruit.

::::::

Ei van Columbus

De legtanner. Handzaam, makkelijk en bruine benen. De ingrediënten voor een ongelofelijk aantal tevreden klanten

- 1993 -
20 FEBRUARI

De eerste infraroodcabine is een feit... 

We schrijven 1993 - ondernemen is vooruitzien. Visie hebben op de markten van morgen. Het fenomeen infrarood is voor menigeen onbekend. Anno 28 augustus 1993 staan we aan de vooravond van dit geweldige wellness succes. Koen Heeren begint met de productie van saunas en infraroodcabines. Gigantische aantallen hebben er sindsdien in allerlei uiteenlopende uitvoeringen de fabriek verlaten.

::::::

Ontwikkeling staat niet stil

De verdere ontwikkeling en technische verbetering staat niet stil. Met man en macht wordt er gewerkt om aan de vraag in de locale en internationale markt te voldoen. De weg is ingeslagen naar een succesvolle reeks saunas - infraroodcabines - hammam (stoomcabines) zowel privé als voor professionele wellness faciliteiten.

- 2014 -
DEALERDAG IN NIEUWE SHOWROOM

Druk bezochte dealerdag groot succes

Met een 30 jarig bestaan heb je wat te vieren! De showroom in Hasselt is voor deze gelenheid volledig nieuw ingericht.

15 AUGUSTUS

Genomineerd voor de - SBID International Design Awards 2014 - "and the winner is..."

Het SBID is een vereniging van Britse en Internationale Designers en organiseert een jaarlijks Design Contest waar de top of the bill van designers en fabrikanten uit de gehele wereld in diverse categorieën hun kunsten vertonen.

Nominatie Award SBID - Design

Alpha Industries trots op de nominatie

Het winnen van de prijs der prijzen is een geweldige eer. Behoren tot de genomineerden en geselecteerd worden uit honderden hoog gekwalificeerde inzenders is als een kroon op je werk. Het winnen van een prijs als beste saunabouwer van het jaar is een onderstreping van het feit dat we op de goede weg zitten.

 - 2015 -
::::::

Alpha Industries valt in de prijzen

De beste saunabouwer van België voor het seizoen 2014/15 - De locatie van de Eclipse buitensauna is het Groene Schaffen. De eerste prijs in deze categorie. Ook nummer 1 met deze luxueuze privé wellness welke is ingebouwd in een schitterend poolhouse.

1 APRIL 2015 - OVERNAME DR. KERN

Alpha Industries neemt Dr. Kern over

Na een tijd van onderhandelingen is het zover. Het voor Duitsland bekende en vooraanstaande topmerk voor professionele wellness en solarium producten is overgenomen. Direct na de overname is met man en macht gewerkt om de nieuwe Dr. Kern producten ten toon te stellen en te introduceren op de FIBO beurs in Keulen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

U ontvangt dan regelmatig informatie over nieuwigheden

...

Contact gegevens
  • Adres: Alpha Industries AWT BVBA | Stadsheide 27 - 3500
    Hasselt - België
  • Telefoon: +32 11 301 380
  • Email: info@alpha-industries.eu
  • Monday - Friday: 8:00 am - 17:00 pm
    Saturday - Sunday: Closed
Laat een boodschap achter

© 2015. Alpha Industries AWT BVBA - All rights reserved.